Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
uitvaart friesland

Begraven

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het kiezen van een graf en het afscheid bij begraven.

  • Algemeen graf
  • Particulier graf
  • Grafkelder
  • Natuurbegraafplaats
  • Kindergraf

Algemeen (huur)graf 
De goedkoopste manier is begraven in een algemeen graf. Dan worden meerdere (onbekende) personen bij elkaar begraven. Afhankelijk van de begraafplaats zijn dat 3 of 4 personen. Een algemeen graf is doorgaans 15 tot 20 jaar geldig. Daarna mag de begraafplaats het graf ruimen.
Dit is exclusief mogelijke onderhoudsrechten (afhankelijk van de locatie van uw keuze). Een algemeen graf kunt u niet zelf uitkiezen.

Particulier (koop)graf
Een particulier of familiegraf kan worden afgekocht voor 20 tot 50 jaar en 1, 2, 3 of 4 personen (afhankelijk van mogelijkheden op de locatie van uw keuze). Dit recht kan steeds weer worden verlengd.
Een eigen graf is aan te raden als u de beschikking wilt hebben over een graf voor langere termijn en als het de bedoeling is te zijner tijd een nabestaande van de overledene in hetzelfde graf te begraven.
U kunt de plaats van het eigen graf vaak zelf uitkiezen en zelfs al bij leven reserveren.

Grafkelders
Op veel begraafplaatsen zijn nog grafkelders te vinden. Er zijn ook enkele families die gebruik (willen) maken van zo’n grafkelder, die plaats biedt aan meerdere, soms tientallen, overledenen.
Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Natuurbegraven
Steeds vaker wordt er gevraagd naar duurzame uitvaarten. Begraven op een natuurbegraafplaats is daarom ook bij ons een optie en hoeft niet persé duurder te zijn dan een traditionele begrafenis. Deze begraafplaatsen zijn aangelegd midden in de natuur en hebben geen paden en gedenkstenen. Wel worden er andere eisen gesteld aan de kist, mand, opbaarplank of wade en de kleding en schoeisel van overledene. Alles moet biologisch afbreekbaar zijn. Een plekje op een natuurbegraafplaats mag zelf worden uitgezocht. In de meeste gevallen wordt het graf ook uitgegeven voor onbepaalde tijd (eeuwige grafrust).
Er zijn in Nederland al veel natuurbegraafplaatsen, maar nog niet in iedere regio. Het is dus meestal een bewuste keuze om verder van huis te worden begraven.

Kindergraf
De meeste begraafplaatsen hebben een apart gedeelte voor kindergraven ingericht.
Daar kunnen kinderen tot 12 jaar worden begraven. Voor deze leeftijden worden vaak ook andere tarieven gehanteerd.
Onze uitvaartverzorgers maken ook deel uit van het team van Valé Kinderuitvaarten. Een zusterbedrijf van Noach en gespecialiseerd in het afscheid van baby, kind en jong volwassene.

Foto door René Kramer Afscheidsfotografie

Neem contact op

Ik wil gebeld wordenIk wil antwoord per mail

Provincie: