Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Christelijke Crematie

Een Christelijke uitvaart kent veel rituelen. Traditioneel worden christenen begraven. Het is wel belangrijk dat de kerk oog heeft voor de vragen waarmee de mensen in een bepaalde periode worstelen. De antwoorden zal ze echter niet zoeken door naar de verstandelijke argumenten van de wereld te luisteren, maar naar het getuigenis van de Bijbel.
 In de Bijbel staat geen verbod op een Christelijk crematie.

Volgends de bijbel

In christelijke kringen wordt er over het algemeen gekozen voor begraven. Voor veel mensen is die keuze gebaseerd op 1 Thessalonicenzen 4:16, als Jezus terugkomt staan de gelovigen op uit de dood. Dat kan alleen als je in een graf ligt, denken sommige christenen. Het is natuurlijk absoluut niet gezegd dat mensen die gecremeerd zijn in dat geval pech hebben. Dat zou namelijk betekenen dat drenkelingen of mensen die omkomen in een brand ook geen schijn van kans meer maken.

Geen graf, wat nu?

Als iemand nu gecremeerd is, kan de persoon dan wel een deel hebben aan de opstanding? Die vraag zouden we ook kunnen stellen voor iemand die bij een natuurramp is omgekomen of op zee vermist is. Er is geen graf dat open kan gaan. In alle gevallen zal het lichaam tot stof vergaan. Waar het om gaat, is dat de Heer in staat is het vergane lichaam op te wekken.

De uitvaart die bij u past

Wij bij Noach Christelijke Begrafenisondernemer helpen u bij het rouwproces. Wij willen ervoor zorgen dat de overledene en nabestaande een mooie uitvaart krijgen die bij de persoon past. Het Christendom komt in de Christelijke crematie duidelijk naar voren. Natuurlijk wordt de gehele dienst op maat gemaakt, dit betekend dat wij de dienst samen met u doornemen en in elkaar zetten. Samen zorgen wij ervoor dat het een onvergetelijke dienst wordt.

Hoe werken wij?

Als u ons belt, gaan we direct aan de slag met dat wat u wenst.
Wilt u dat de overledene thuis blijft en wilt u zelf helpen met verzorgen en kleden? Dan komen we met de benodigde materialen naar u toe en zorgen we samen met u dat uw dierbare netjes wordt opgebaard.
Wilt u dat uw dierbare naar een rouwcentrum gaat? Dan komen wij met onze rouwauto en nemen hem/haar mee om te verzorgen en te kleden. Indien u dat wenst, kunt u later op de dag langskomen om uw dierbare te bezoeken.

Alles volgens uw wens.

Nadat u al uw wensen kenbaar heeft gemaakt, gaan wij aan de slag met het regelen van alle formaliteiten, zoals:
– melding bij verzekering
– aangifte bij gemeente
– aanvraag begraafplaats of crematorium
– het verzorgen en opbaren thuis of in rouwcentrum
– bespreken aula, kerk of andere locatie
– regelen catering
– regelen van alle vervoer
– maken (en verzenden) van de rouwkaarten en/of bidprentjes/bedank kaarten

Chat openen
Een overlijdende melden?
christelijkebegrafenisondernemer
Goedendag,
Via Whatsapp kunt u een overlijdende melden.